Visita de l’Alcalde al barri

El passat 15 de setembre ens va visitar l’Alcalde de la ciutat amb el qui vam fer un tomb per alguns carrers del barri. La visita s’emmarca en el programa de visites a tots els barris de la ciutat, programa que tanca el dia 11 de setembre:

Davant la impossibilitat d’explicar-li en els escassos tres quarts d’hora que ens va dir que disposava, li vam entregar dues còpies d’un document amb la següent llista:

 • Millorar l’inici del carrer Cervantes: s’aparquen molts cotxes incorrectament que redueixen l’espai de circulació, obligant que els vehicles passin per sobre la línia contínua amb el risc de col·lisió amb els cotxes que hi entren des del carrer Vilaplana del Camp.
 • Millora de la neteja de les voreres, incloent la desinfecció necessària per a evitar males olors degudes als orins i defecacions d’animals de companyia.
 • Millora del manteniment del escocells dels arbres.
 • Millora en el control del trànsit de vehicles en els camins: de la Pedrera del Còbic, de les Ànimes i Antic de Castellvell.
 • Millora dels accessos al barri, tant de vianants com de vehicles amb problemes amb semàfors poc eficients en la rotonda de l’Onze de Setembre i General Moragues, gairebé l’única via d’accés al barri.
 • Millora en el pas de vianants per la zona del Mercadona, la sortida i entrada de vehicles és molt perillosa.
 • Mitigació del sorroll del trànsit en la plaça d’Almoster.
 • Urbanitzar el carrer de l’Hospitalera: no disposa d’enllumenat, no es neteja i cal connectar-lo correctament amb el centre posant un pas de vianants en l’Avinguda 11 de setembre.
 • Suport de l’Ajuntament en el projecte de compra col·lectiva de plaques solars i comunitats energètiques.
 • Anàlisi de l’enllumenat dels carrers, alguns amb poca llum, altres amb massa llum que no permet dormir a les veïnes i veïns. Cal fer-ne un estudi, comprovar el compliment de les normatives i de les recomanacions de la Unió Europea i altres organismes al respecte de la contaminació lumínica.
 • Vorera carrer la Mineta, falta un tros de vorera.
 • Farola amb el peu trencat en el carrer Miquel Escudero, prop dels contenidors i la tanca d’obres.
 • Degradació insostenible de molts contenidors de la brossa, arribant a impossibilitat de vegades posar les deixalleries amb un mínim de dignitat. Cal revisar l’estat dels contenidors i obligar a l’empresa concessionària a mantenir-los en bon estat.
 • Recuperació de línies d’autobús amb el consens dels veïns i veïnes del barri, aquí també hi ha avis, joves que estudien i molta, molta gent amb elevada consciencia mediambiental que preferim el transport públic al privat. Però no en tenim.
 • Revocació urgent de la llicència industrial irregularment concedida a Nacex (Apsa Global Express SL)

Al final de la visita vam quedar que ens enviarien una llista actualitzada amb totes les incidències. Passades tres setmanes, el 8 d’octubre, vam reclamar la llista actualitzada i aquesta és la que ens van enviar:

Com podeu observar no hi apareixen la majoria de les peticions fetes, tant sols aquelles que els va interessar, i el percentatge de compliment numèric no és, ni de lluny, del 82% que anuncien de la resta de barris.

Un comentari

Deixa un comentari