1a Tertúlia literària amb vermut

Aquesta primera edició va ser dedicada a l’escriptora reusenca Rosa Pagès i al seu llibre Àngels de pedra. Amb l’objectiu de crear un espai de trobada, conversa i coneixença entre els escriptors i els lectors, vam preparar un conjunt d’activitats, participades per la Rosa Pagès i els lectors, que es van desenvolupar en un ambient relaxat i de confiança.

La primera activitat va ser una ruta teatralitzada basada en la novel·la: «Una ruta per àngels de pedra». Fruit d’un treball de recerca de la Maria Arnau Llauradó, 2n premi als millors treballs de recerca atorgat per la Fundació Privada Reddis de Reus, amb lectures a càrrec de Pilar Llauradó i acompanyades per Rosa Pagès, ens van portar des de la Font del Lleó, del passeig de la Boca de la Mina, fins a l’Institut Pere Mata en un recorregut pel temps, els masos, la societat i els fets de principi de segle passat, en que es desenvolupa la novel·la.

Després, a la plaça de la Fumera del Llevat, asseguts a la fresca en un dia en que ens va acompanyar el temps, vam poder conversar amb l’escriptora. Després de conèixer algunes dades biogràfiques i de la seva obra, els lectors van poder conversar amb l’escriptora sobre el llibre i la cultura en general. Ens van acompanyar també la Mariona Quadrada, amiga i coautora d’un parell de llibres amb la Rosa, i la Carme, germana de la Rosa, les quals van obrir la perspectiva cap a l’àmbit d’amistat i familiar de la Rosa, aportant diferents punts de vista de la Rosa i d’anàlisi de la seva obra. Vam gaudir, també, de la presència i experiències literàries d’Albert Marín, veí que ha auto publicat alguns llibres i va enriquir la conversa amb la Rosa.

Finalment, en un ambient més distès tot fent un vermut, la Rosa ens va dedicar alguns llibres de l’edició especial que vam fer per a aquest acte, i vam continuar la tertúlia, descobrint la publicació del llibre Guia de flora del paratge de Poblet, que es va presentar el mateix dia a Maspujols, del veí Josep Felip que ens acompanyà una estona.

Deixa un comentari