En marxa el projecte de sostenibilitat energètica del barri

L’AVV La Mineta de Reus hem seleccionat l’empresa Solargest de Reus, amb un pressupost proper als 250.000€, per a l’execució de la primera fase del projecte d’auto producció/consum i comunitat energètica del barri.

Els passats dimecres 19 i dilluns 24 de gener vam convocar a la sala d’actes de l’Institut Domènech i Montaner del nostre barri, i aprofitem per a agrair al centre que un cop més ens hagin acollit, una reunió amb les famílies que integren aquest projecte i les empreses finalistes del procediment de selecció: Solcam de Riudoms, Termowatt de Valls i Solargest de Reus.

Degut a la situació sanitària actual es van respectar tots els protocols recomanats per les autoritats, la reunió es va fer en format mixt: algunes famílies presencials i altres en vídeo conferència.

Aquest projecte, participat per 40 famílies i tres comunitats de propietaris d’edificis del barri, pretén en una primera fase la compra col·lectiva de 43 instal·lacions de sistemes d’auto producció i auto consum d’energia. Vam contactar amb 38 empreses especialitzades en el sector de l’energia, donant-los de termini fins el dia 15 de desembre passat per a presentar propostes. D’aquestes, 8 es van interessar pels detalls del nostre projecte, sent 6 les que finalment ens van presentar una proposta viable i interessant en el termini.

Un cop rebudes les propostes vam iniciar l’anàlisi d’aquestes, fent-les arribar a totes les famílies adherides i demanant l’opinió a assessors externs, cal agrair al nostre veí Antoni Nogués la gran tasca d’anàlisi i divulgació sobre tecnologia que ha fet i els seus consells a partir de la seva experiència i coneixement personal.

Un cop analitzades totes vam resoldre que les propostes presentades per les empreses Solcam, Termowatt i Solgest eren les millors i era necessari tenir una trobada amb elles per arribar a la selecció de la millor proposta per al nostre projecte. Amb aquesta finalitat vam convocar dues trobades, el passat dimecres 19 i dilluns 24, on les empreses van poder explicar-nos en directe el seu projecte d’empresa i la proposta per al nostre barri, responent a les preguntes que els vam fer.

Un cop finalitzades les intervencions es produí un debat amb una votació al final en que l’empresa Solargest de Reus fou la que va obtenir més suports i per tant a la que s’ha encomanat l’execució.

Deixa un comentari