Quan la realitat atropella l’obstinació

Aquest divendres, 10 de setembre, l’empresa Nacex ha treballat al mig del carrer. A quarts de 8 del matí, la part sud del carrer Duesaigües de Reus s’ha convertit en la seu central logística de Nacex.

La imatge de veure un gran camió i diverses furgonetes amb les portes obertes i un grup de treballadors de Nacex buidant el camió, escampant els paquets per la vorera i la via i carregant els paquets en les furgonetes de repartiment, era simpàtica si no fos pel que amaga.

A part del fet de l’ocupació per part de Nacex de la via pública sense cap mena de respecte, ens hem de preguntar el per què, per què a quarts de vuit del matí Nacex ha d’estar al mig de la via pública descarregant i carregant camions i furgonetes? Doncs perquè l’Ajuntament així ho ha volgut.

L’empresa de logística va demanar un certificat d’idoneïtat per a l’activitat i les dues màximes autoritats de l’Ajuntament, l’Alcalde i el Secretari General, li van respondre ras i clar en un certificat:

«… no és autoritzable l’ús…»

Al cap d’unes setmanes, i després d’una trobada del Regidor Carles Prats amb aquests empresaris de Reus de Tota la Vida i que Tant Han Fet per la Ciutat segons l’Alcalde, un dels arquitectes de l’Ajuntament va fer un informe en que va considerar que sí que era autoritzable.

Immediatament la Regidoria d’Empresa i Ocupació inicia l’expedient, ometent el certificat del Secretari, i l’empresa de logística aconsegueix que li sigui concedida la llicència per a una activitat industrial en una nau amb la vida útil exhaurida, amb llicència extingida i sense ús des de feia més de 10 anys, situada en el centre d’un espai residencial on el POUM vigent només permet construir habitatges en forma de cases parellades baixes, carrer Cervantes, 35-37.

Des d’aleshores, com que els cal entrar i sortir de la nau amb camions i furgonetes, mantenen cotxes de l’empresa ocupant part dels pocs aparcaments de la zona, propers al gual ampliat i a la segona zona de càrrega i descàrrega que l’Ajuntament els va posar. Quan arriba el camió a quarts de set del matí belluguen els cotxes a fi que puguin, fent una multitud de maniobres, entrar a la nau per a fer les tasques de distribució de la paqueteria del camió cap a les furgonetes de repartiment.

Però aquest divendres s’han despistat i han trobat els aparcaments ocupats per altres vehicles, correctament aparcats. Quan ha arribat el camió, a pesar del desmesurat gual concedit per l’Ajuntament, els ha estat impossible fer les maniobres per a entrar degut a que la via és massa estreta i no està preparada per a aquests tipus d’activitat, han hagut de fer la feina al mig del carrer.

Alcalde i Regidors d’Urbanisme i Empresa: segur que és bona idea continuar buidant polígons industrials traslladant aquestes activitats a espais residencials o rústics on no és permesa?

Què fem ara en la zona residencial del carrer Cervantes, Alcalde? Ordenem a Mobilitat que facin encara més gran el gual? Ampliem més els horaris de la càrrega i descàrrega? Fem més zones de càrrega i descàrrega per a Nacex?

O, què li sembla si tornem la indústria als polígons industrials i deixem les zones residencials per a les famílies? La realitat, Alcalde, és també obstinada i els ha atropellat.

Deixa un comentari