Inici compra col·lectiva plaques solars

El passat 22 de setembre, a les 19 hores, a la sala d’actes del IES Domènech i Montaner, es va celebrar la reunió informativa del Projecte de compra col·lectiva de plaques solars, promogut per l’Associació, amb l’assistència d’unes cinquanta persones.

L’acte l’inicià el President Xavier Panisello, explicant que era un projecte de tots, un projecte del barri i que per tant no s’oferia un tema tancat, si no que entre tots s’haurien de prendre decisions i establir protocols.

Seguidament, el Cap de l’Àrea d’Energia Solar de l’Associació Joan Gavaldà, va ratificar les manifestacions del President, afirmant que l’Àrea era oberta a tots, passant tot seguit a fer una complerta exposició del projecte, explicant el procés de compra i instal·lació, així com la possible segona fase de creació d’una comunitat energètica, sense oblidar el marc legal i els ajuts i subvencions possibles.

Obert el torn informatiu, es va entrar en la concreció del cost de la instal·lació i els ajuts, resultant que un equip complert, d’uns 5 KWp, adequat per una família mitjana, amb la subvenció a fons perdut de l’IDAE (organisme del Ministerio para la transición ecológica), i la prevista reducció del IBI al 50%, durant 5 anys, només costaria en realitat l’IVA.

També es va concloure que degut a la baixada del cost de les plaques solars i els ajuts ara existents, era ja el moment per decidir aquesta inversió, sense que fos necessari esperar altres avenços o millores tècniques.

Pel que fa als assistents representants de comunitats de propietaris d’edificis plurifamiliars, es va concloure que també era interessant i una oportunitat, en una primera fase, per que la comunitat fes la instal·lació, en els terrats no privatius, i així reduir el cost del consum elèctric comunitària, que abasta, entre d’altres, llums de l’escala, ascensors i bombes d’aigua.

L’acte es va concloure prop de les 21 hores, repartint als assistents formularis a omplir i retornar, per tenir dades de les persones interessades i les seves necessitats energètiques, per tal d’iniciar la fase de redacció de las bases del concurs i petició de pressupostos a les empreses especialitzades.

Deixa un comentari