Industrialització del barri

En els darrers anys els propietaris de les naus que fa anys van quedar en desús en aplicació del Pla General d’Ordenació Urbana de Reus, aprovat per l’Ajuntament l’any 1999, han estat fent pressió a l’Ajuntament de Reus per a que els permeti tornar utilitzar-les amb activitats industrials.El nostre barri és considerat un barri residencial on l’ús industrial no és permès, tant sols és permès com a complementari d’un habitatge i confinat al baixos d’aquest. Això és per a permetre que un autònom pugui tenir el seu taller sota l’habitatge en el cas de les zones amb classificació de cases en renglera i aprofitar els locals comercials dels edificis en les zones que es permet més alçada. Ja fa més de 20 anys que el veïnat del barri va aconseguir aquesta qualificació urbanística i pla d’usos, millorant notablement la qualitat de vida del veïnat, i amb aquestes característiques molts vam decidir venir-hi a viure.

En els darrers tres anys, però, l’Ajuntament sembla que ha cedit a la pressió i està intentant tornar a donar permís per al desenvolupament d’activitats industrials al nostre barri. Uns quants veïns hem estat aturant aquestes malifetes presentant instàncies i al·legacions a l’Ajuntament, però ha aparegut un empresari que ha aconseguit obtenir el permís per a l’ús de la nau de carrer Cervantes, 35-37 (abans PREMERSA), a pesar que a principi de 2019 el Secretari General de l’Ajuntament amb el vist-i-plau de l’Acalde va emetre un certificat negant expressament la possibilitat d’utilitzar aquesta nau amb finalitats industrials degut a que no existeix un habitatge, requeriment segons el POUM vigent del propi Ajuntament.

Després que notificar a l’empresari en qüestió aquest certificat, el Regidor Carles Prats es va reunir amb l’empresari i el propietari de la nau els quals van exhibir uns “arguments”, desconeguts per nosaltres, que van fer que el tècnic responsable d’arquitectura i el propi Regidor recolzin a partir d’aquell moment el projecte d’implantació de la seu principal a la ciutat d’una empresa de logística (transports).

En aquests dos anys hem estat demanant reunions amb l’Alcalde per tractar aquest tema però aquest ens ignora, ni tant sols ha tingut l’educació de respondre. És per això que no ens va quedar altre alternativa que presentar un contenciós contra la concessió de la llicència d’activitat industrial.

La primera conseqüència d’aquest fet serà l’augment del tràfic de camions i furgonetes de transports pels nostres carrers, on ja tenim prou circulació, i, que si ja és complicat avui entrar i sortir del nostre barri per la rotonda d’Almoster, encara ho serà molt més. Però si no aconseguim aturar-ho s’obre la porta a que la resta de propietaris de naus que encara hi ha en el barri puguin demanar llicència per a fer noves, o recuperar les anteriors, activitats industrials. Ens podem trobar un altre cop amb els autobusos de la companyia Hispania, o qualsevol altra, circulant a tota velocitat pels nostres carrers. Està clar que la qualitat de vida i la tranquil·litat que s’espera en una zona residencial deixarà de ser el nostre dia a dia per a ser una quimera.

Deixa un comentari